fashion - beauty - lifestyle and more...

People To Watch : Shelley Pouwels van Fashion by SHE.

People To Watch

In People To Watch stel ik je voor aan inspirerende en interessante mensen die je in de gaten moet houden op het gebied van fashion, beauty of lifestyle! Met als allereerste persoon in de hoofdrol: Shelley Pouwels van Fashion by SHE.

Shelley Pouwels is 24 jaar, een ambitieuze onderneemster met een grote passie voor mode en eigenaar van haar webshop Fashion by SHE. De passie voor mode komt mede door Shelley’s achtergrond in fashion en textiel. Ze heeft haar droom laten uitkomen, een online webshop vol met fashion, blogs en de allernieuwste trends.

Wie is Shelley Pouwels?
“Als ik mezelf zou moeten omschrijven zou ik beginnen met dat ik sociaal ben, contact leggen met mensen gaat mij makkelijk af. Daarnaast zijn ambitieus en proactief ook woorden die mij omschrijven. Ik heb altijd iets voor mijzelf willen doen en probeer de dingen die ik onderneem voor de volle 100% tot een succes uit te werken.”

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen webshop te beginnen?
“Fashion by SHE. is begonnen als hobby, ik heb altijd graag iets voor mijzelf willen beginnen. Mijn passie ligt bij mode en door de Fashion & Textile Technologies opleiding die ik heb gevolgd kwam ik op het idee om een eigen webshop te beginnen. Ik vind het leuk om elke week een nieuw item te kopen waarvan het prijskaartje niet al te hoog is. Trends veranderen snel en ik vind het belangrijk om daarin mee te gaan. Daarom besloot ik een webshop op te richten met voor veel mensen betaalbare en trendy items. Het belangrijkste dat ik wilde doorvoeren was dat de collecties snel zouden wisselen met een beperkt aantal ingekochte items. Mijn streven is om tweewekelijkse collecties te verkopen met items die geïnspireerd zijn op bloggers, influencers en modeketens zoals de Zara en H&M. Op deze manier blijf ik het dichts bij mijzelf en haal ik er het meeste plezier uit.”

Hoe is de naam Fashion by SHE. ontstaan?
“Op het moment dat je een eigen bedrijf wilt starten moet je eerst een domeinnaam vastleggen. Ik wilde graag dat er iets van mijn eigen naam terug zou komen in de naam van de webshop. Het is belangrijk dat je merknaam sterk en uniek is, maar ik vind het allerbelangrijkste dat mensen je naam onthouden. Ingewikkeld mocht het dus niet zijn. Daarom heb ik ervoor gekozen om de eerste drie letters van mijn eigen naam te gebruiken (SHE), dit geeft tevens ook aan voor wie deze webshop bedoeld is: voor haar! Het publiek moest ook meteen weten dat het om een mode webshop ging om onduidelijkheden te voorkomen. Vandaar dat ik tot de naam : Fashion by SHE. ben gekomen.”

Hoe zoek jij de collecties uit die je verkoopt?
“Dat blijft elke keer heel erg lastig. Dit komt omdat ik afhankelijk ben van mijn leveranciers, ik ontwerp de kleding namelijk niet zelf. Voor trend inspiratie kijk ik vooral op social media. Influencers en bloggers zijn toch wel de belangrijke mensen die een trend kunnen maken of breken. Daarnaast ben ik zelf ook vaak in de stad te vinden om op zoek te gaan naar de nieuwste trends. Dit kan zijn in winkels maar ook op straat, want wat dragen mensen nou eigenlijk? Op deze manier zie je heel snel de trends komen en gaan! Fashion by SHE. is dus erg trend gericht, na de inkoop zet ik de producten dan ook direct online. Ook heb ik ervoor gekozen om geen grote voorraden in te kopen, collecties kunnen hierdoor snel veranderen.”

Wat komt er allemaal bij kijken om een webshop te runnen?
“Een webshop runnen kost veel tijd, ik doe alles zelf en heb geen personeel. Wel krijg ik hulp van een goede vriendin (Noa Boekestein) die mij vaak helpt met de shoots en inkoop. Zelf ben ik dus verantwoordelijk voor de complete bedrijfsvoering. De dingen die ik moet doen hebben vooral betrekking op inkoop, styling, fotografie, klantcontact, social media en de administratie. Één keer in de twee weken ga ik op inkoop, met speciale dagen zoals de kerst doe ik mijn inkoop vaker. Ik stel dan mijn collectie samen en ga verschillende sets maken. Voor mijn shoots rijdt ik vaak naar verschillende locaties, dit hangt van de collectie. De shootfoto’s worden snel bewerkt en online geplaatst zodat mijn klanten de mogelijkheid krijgen om snel de nieuwste collecties te kopen.”

Op social media ga je ontzettend hard met Fashion by SHE. heeft het lang geduurd voordat je dit hebt opgebouwd?
“Fashion by SHE. bestaat nu iets langer dan twee jaar en is actief op Instagram en Facebook. Er gaat in het begin zeker wat tijd in zitten voordat mensen je gaan volgen en loyale klanten worden. Op Facebook hebben wij nu bijna 20.000 likers en veel trouwe klanten die vaak terug komen. Dat is echt heel leuk om te zien! Belangrijk vind ik om steeds dezelfde huisstijl uit te stralen zodat klanten zich kunnen identificeren met Fashion by SHE. Ik ben erg tevreden met hoe mijn webshop groeit en steeds meer naamsbekendheid krijgt. Service is hierbij erg belangrijk en bij Fashion by SHE. is de klant dan ook echt koning.”

Heb je tips voor andere meiden die dezelfde ambitie hebben?
“Het is moeilijk om boven de grote webshops uit te steken, ik denk dat je dat als kleine onderneming ook helemaal niet moet willen. Een must is echt om je eigen identiteit te creëren. Het belangrijkste vind ik dat je plezier uit je werk haalt en achter de keuzes staat die je maakt. Ik word namelijk oprecht gelukkig van klanten die recensies en berichtjes sturen na een aankoop bij Fashion by SHE. Als tip kan ik meegeven, dat als je iets echt wilt het gewoon moet doen. Heb geen grootse verwachtingen en wees blij met de kleine dingen!”

Benieuwd naar de nieuwste party collectie van Fashion by SHE. ?

Hieronder een aantal van mijn favorieten:

Van links naar rechts : 1. Jurk, €44,95 2. Jumpsuit, €44,95 3. Top, €37,50 4. Rok, €39,95 5. Jurk, €44,95 6. Jurk, €44,95 7. Jumpsuit,  €44,95
Van links naar rechts : 1. Blouse, €39,95 2. Rok, €39,95 3. Jumpsuit, €44.95 5. Jurk, €44,95 6. Jurk, €34,95

 

Shelley Pouwels is te volgen op : Instagram & Facebook.
Fashion by SHE. is te volgen op : Instagram & Facebook.

Alle items zijn verkrijgbaar via :www.fashionbyshe.nl

Reacties

Plaats een reactie

Share on email
Share on facebook

FOLLOW :